Exclusieve en verrassende ontwerpen
VENIS springt voort uit de ervaring die PORCELANOSA heeft als fabrikant van keramische tegels. Daarom is het bedrijf verworden tot een mondiaal referentiepunt op het gebied van de productie van keramische en porseleinen wand- en vloertegels.

VENIS is een van de bedrijven waarvan de keramiekproducten het meest doorontwikkeld is op alle gebieden: van ontwerp, de kwaliteit en milieuvriendelijkheid van het productieproces, tot aan de zoektocht naar nieuwe toepassingen in de hedendaagse architectuur.

We hebben onze tegelafdeling uitgebreid met de Venis-lijn van het Spaanse merk Porcelanosa.
Ze waren al enige tijd te zien in de showroom, maar zijn nu daadwerkelijk ook verkrijgbaar: de keramische Venis-tegels van het toonaangevende merk Porcelanosa. De prachtige en elegante ontwerpen zijn verrassend. En de kwaliteit van de keramiek is hóóg. Niet voor niets kozen we ervoor om deze exclusieve lijn toe te voegen aan de nieuwe tegelafdeling. Joni en Leanne hebben letterlijk stad en land afgereisd om de tegels uit te zoeken. “We zijn in februari langs geweest bij de fabriek in Valencia.

Komt dat zien
We hebben de nieuwe collectie bekeken en een selectie gemaakt van de tegels die we zelf gaan aanbieden.” Welke tegels dat zijn? Daar willen we nog niet te veel over verklappen. “Kom de tegels eens bekijken in de showroom. Een van onze adviseurs vertelt je graag meer over de tegels en welke het beste passen bij jouw wensen!”


Bijzondere tegels

Iedereen heeft wel eens gehoord van de benaming Portugese tegels. Portugese tegels geven een prachtige Zuid-Europese sfeer aan een ruimte en zijn er is machtig veel kleuren, maar het meest kenmerkend zijn de mooie, kleurige decors.

Er is één nadeel aan deze Portugese cementtegels. Op de cementtegels wordt een toplaag van marmerpoeder geperst. Een bekende eigenschap van marmer is dat het poreus is. Dit betekent dat deze tegels extra onderhoud nodig hebben. Met name als u deze in de keuken of badkamer wilt gaan verwerken.

Motief

Wellicht een wat gedurfde keuze, maar oh zo mooi als deze goed gecombineerd wordt: de tegel met een motief. Een tegel met een motief is een echte smaakmaker en zet de toon voor de sfeer van de ruimte. Een motief in de vloer maakt de ruimte wel wat drukker, dus om de kleurbalans in de ruimte in evenwicht te houden doe je er goed aan om een teint van de tegel terug te laten komen op de muur en/of plafond. Sta daarnaast ook even stil bij de trendgevoeligheid van het patroon. Een trendgevoelig patroon kan een jaar na plaatsing uit de mode raken en mogelijk ben jij dan alweer toe aan de nieuwe trend waardoor je sneller op het motief van de tegel uitgekeken bent.

Wat een mooi voordeel van een keramische tegels is dat ze geen marmerpoedertoplaag hebben en dus niet poreus zijn. Dit houdt in dat ze makkelijk in onderhoud zijn en dus ook prima te gebruiken in keuken en badkamer.

Spelen met kleur

Er zijn verschillende series. Wil je decortegels met verschillende patronen en niet te overheersende kleuren, dan is dat zeker mogelijk. Maar natuurlijk zijn er ook kleurrijke decortegels. Wil je graag het geheel wat strakker, moderner en toch gecombineerd met leuke decors? Zoals op de foto’s te zien is, zijn ook daar vele mogelijkheden voor.

Je kunt ook spelen met kleur. Dit is een beetje riskant omdat het al snel ‘too much’ kan worden. Toch kan een goed uitgevoerd gekleurde vloer de kers op de taart zijn. Net als bij motieven is een kleurbalans heel belangrijk. Kies je voor een gekleurde en drukke vloer? Dan zijn een neutrale muur en plafond gewenst voor de nodige balans. Een neutrale kleur hoeft trouwens niet persé wit te zijn. Kies voor een rustgevende kleur als contrast. Paarse-, blauwe- en groene tinten zijn hier uiterst geschikt voor. Zorg er wel voor dat de kleuren niet vloeken!

Cottoceramix

De Cottoceramix tegels zijn uiteraard niet alleen voor badkamers. Door de diversiteit, de kleurstelling en de afmetingen van deze tegels, is het mogelijk om elke ruimte in huis met deze tegels een geheel eigen sfeer geven.

Om u een idee te geven van de diversiteit en de prachtige uitstraling van deze tegels, nemen we even een greep uit het assortiment:


Lavello badkamermeubels
Lavello zorgt voor de echte “Badkamer Sfeer”. Karakter, stijlvol en praktisch is wat ze uitstralen met hun badmeubels.

Lavello werkt alleen maar met materialen van de beste kwaliteit, waaronder hoogwaardig massief eikenhout. Bij Lavello is er geen sprake van middelmaat, alles draait om klasse een stijl. De mensen achter Lavello begrijpen wat vakmanschap betekend.

De Lavello meubels kunnen volledig op maat gemaakt worden. Jij kan zelf een wastafel van Villeroy & Boch bijvoorbeeld mooi vinden, Lavello maakt er een passende onderkast onder. Deze kasten zijn er in verschillende prachtige kleuren, zoals Smoke of Havanna.

De nieuwe collectie van Lavello is de LIV Lucca en de Lazio collectie. Een nieuwe meubellijn die nog strakker en sfeervoller is. De namen van de meubels zijn vernoemd naar mooie steden in Italië, het gaat om massief eiken producten die zorgen voor een elegante touch.

Een van de producten uit de collectie van Lavello is het meubel de Lazio, een handgemaakt meubel van eikenhout. Dat maakt dat elk meubel van de Lazio uniek is met prachtige, nerven, holtes en kloven.

Dit meubel ademt vakmaschap uit, het product is geschuurd, gekleurd en word gewaxt zodat hij geen water en andere producten opneemt die vaak in een badkamer gebruikt worden.

Alle producten van Lavello zijn te combineren met de spiegels met houten randen. Deze spiegels zijn leverbaar in iedere maatbreedte. Doordat ze de eiken spiegellijst heel subtiel uitvoeren zijn deze spiegels de juiste match met bijvoorbeeld het LIV badmeubel.

Wil je het helemaal afmaken dan hebben ze de LIV Fontana voor in de toilet ruimte. De sparing voor een handdoek maakt het wandmeubel onderscheidend. De Fontana is standaard  55 x 22 x 10 cm, maar kan ook in andere maken gemaakt worden. Hij is net als alle meubels uit de LIV collectie van massief hoogwaardig eikenhout en inclusief hardstenen fonteinbak met kraangat.


KEUCO
De badkamer is tegenwoordig meer dan ooit de spiegel van onze ziel. Een plaats van afzondering en bezinning, een plaats van ontmoeting en plezier. Hiervoor maakt KEUCO producten die de mensen tonen hoe mooi het is om ermee te leven. In perfecte harmonie en in overleg met de grootste fabrikanten van badkamerproducten en ontwerpers, heeft KEUCO rond de badkuip, de wastafel en het toilet gezorgd voor een belevingswereld vol kleine genoegens.

De KEUCO collecties biedt voor een ieder een veelzijdig productenpalet, welk zich onderscheiden in design, functionaliteit, duurzaamheid en moderne bevestigingstechnieken.

Daarom is KEUCO vandaag en in de toekomst “Het merk voor de badkamer”.

KEUCO met alle zintuigen leren kennen  
De kwalititeit en de esthetiek van de KEUCO producten kunnen enkel bij benadering weergegeven worden in woord en beeld. Het is dus beter ze live te beleven bij ons in de showroom.

Zin en zinnelijkheid – de passie voor de badkamer zit bij KEUCO in de genen. Het is een intieme plaats voor het welbevinden. Het biedt elegantie en luxe. Het verenigt esthetiek, ergonomie en functionaliteit.

KEUCO veranderde van een marktleider voor hoog kwalitatieve badkameraccessoires in een merk voor de badkamer met een groot assortiment aan meubels, kranen, accessoires en spiegelkasten.

Complete badkamer interieurs van de hoogste kwaliteit
In geen andere ruimte is deze uitdaging zo spannend en veeleisend als in de badkamer. De fascinatie laat KEUCO daarom ook niet los. Sinds de oprichting in 1953 voltrok zich in het bedrijf, dat tot op de dag van vandaag nog familiebezit is, een soortgelijke snelle alsmede duurzame ontwikkeling. KEUCO veranderde van een marktleider voor hoog kwalitatieve badkameraccessoires in een merk voor de badkamer met een groot assortiment aan meubels, kranen, accessoires en spiegelkasten. In het middelpunt stond reeds vroeg het idee, inrichtingsconcepten aan te bieden waarmee badkamers volledig ingericht kunnen worden. 

Gevoel voor de belangrijkste ruimte in huis
 De passie van KEUCO passie brengt esthetica in de badkamer. Vol enthousiasme zijn ze altijd op zoek naar nieuwe vormen, nieuwe materialen en nieuwe technologieën. Naar de perfecte synergie tussen praktisch en mooi.” 

Het DESIGN-thema speelde bij KEUCO al langere tijd een dragende rol, voordat het een alomtegenwoordig thema werd. Tot het interpretatie van design behoort het streven na een klassiek-moderne esthetiek, die ook na veel jaren nog eigentijds is. Door hunzelf ontworpen of in samenwerking met internationaal bekende designers – KEUCO producten ontvangen regelmatig gerenommeerde prijzen.

Tijdloos design en duurzame productkwaliteit zijn echter slechts enkele aspecten van hun duurzaamheidsfilosofie. Daartoe behoren mede een verantwoorde bedrijfsvoering en hulpbronnensparende productie – bijvoorbeeld met behulp van fabriekseigen waterzuivering voor hun galvaniseerinstallatie. Het label “Made in Germany” beschouwen ze als een verplichting voor een bedrijfsvoering die het langdurig zekerstellen van werkplekken tot doel heeft.

KEUCO producten worden door hunzelf gefabriceerd in de fabrieken in Hemer, Gütersloh en Bünde. Door de binnenlandse fabricage kunnen ze de knowhow van hun medewerksters en medewerkers over langere tijd op te bouwen en gebruiken om op deze manier een naadloos kwaliteitsmanagement te realiseren. Hierdoor wordt “Made in Germany”een kwaliteitsbelofte.  


Kranen in kleur

Kranen voor in de badkamer en in het huis zijn tegenwoordig niet alleen functioneel. Het design en de uitstraling van een kraan is eigenlijk nog belangrijker. De zomer is in aantocht en voor veel mensen zal dit naast een tijd om te genieten ook een tijd om te verbouwen zijn.

De trend! Zwarte kranen
De hit onder kranen zijn de zwarte kranen. In het assortiment van Hansgrohe, Luca en Hotbath vindt u zwarte kranen. De kranen zijn echte statement pieces zonder te veel aandacht op te eisen in de badkamer. Wilt u de mat zwarte look doorvoeren bij alle kranen in uw badkamer? Dat kan! We verkopen namelijk ook zwarte douchekoppen, regendouches en badkranen in het zwart. Daarnaast zijn er nog veel meer kleuren te verkrijgen, wat dacht u van rose, RVS of gouden kranen?

Het grote voordeel van zwarte kranen is dat ze niet vloeken met andere items in uw badkamer en keuken. Besluit u van de een op de andere dag dat u uw badkamer mintgroen gaat verven, dan zit u niet met goudkleurige kranen die misschien net niet bij die kleur passen.

2828f03e1a4368d138f5d4ad39b26a6d--interior-architecture-small-bathrooms
Hotbath-cobber-doucheset-zwart
axor-manufactory_citterio-faucet-gold-optic_463x463

Inbouw kranen
Naast de prachtige zwarte kranen zien we ook dat veel van onze klanten zo min mogelijk poespas in de badkamer willen hebben. Niet langer willen we allemaal extra knoppen en overbodige stangen. De badkamer moet een oase van rust zijn, waarbij een ‘opgeruimde’ look voor velen helpt om deze sfeer neer te zetten.

Inbouw kranen zijn dan ook een uitkomst. Bij deze kranen heeft u de functionaliteit van de kraan zonder dat daar pas op de plaats gemaakt wordt voor het design. Het zijn minimalistische kranen, wat past bij het overgrote deel van de Nederlandse badkamers die in een moderne stijl zijn samengesteld.

Axor manufactory Shower Select Redgold

Keuze genoeg
Natuurlijk zijn er allemaal verschillende soorten inbouwkranen te vinden. Mengkranen, badkranen en wastafel kranen bijvoorbeeld. Bij de badkranen hebben we ook inbouwkranen waar zelfs de handdouche op een minimalistische wijze is ingebouwd. Deze artikelen zijn zeker het bewonderen waard!

kleur-villeroy-boch-rose-wastafel
axor
211022Axor_Hansgrohe_Manufaktur_Axor_Citterio_E_all_colours

Badkamer van een blogger

Elke keer als er iemand voor het eerst in mijn huis komt en ze de gebruikelijke house tour met ze doe, wordt er vrijwel altijd hetzelfde gereageerd als ze de badkamerdeur openzwaaien. Oooh’s en aaaaah’s vliegen in het rond en er worden enthousiaste kreten geroepen verteld blogger Serena. Van alle ruimtes in huis wordt de badkamer altijd het allermooiste gevonden. Ook al woont ze hier nu 4 maanden, ze word nog altijd elke ochtend gelukkig als ze de heerlijk verwarmde tegels van de badkamer op stapt. De badkamer is helemaal af, dus een goed moment om jullie even een binnenkijker te geven.

Van Manen Badkamers - Planten en Bad
Van Manen Badkamers - Vrijstaand Bad
Van Manen Badkamers - Planchet bij wastafel

Voordat Serena dit huis kocht was de badkamer vrij gewoontjes. Niet groot genoeg. Ze besloot daarom om een halve slaapkamer op te offeren en die bij de badkamer te trekken. Dus werden er muren gebroken, leidingen omgelegd, muren gebouwd, gestucd, geverfd en betegeld. Zo’n 2 maanden later was haar droombadkamer een feit. Hierbij heeft ze goede hulp gekregen van Leanne van Van Manen Badkamers, die haar heeft geholpen met het design.

Van Manen Badkamers - Nis in de badkamer

Ze liet haar foto’s zien van wat ze ongeveer wilde en het was meteen raak. Ze snapte wat Serena bedoelde, was goed op de hoogte van alle Pinterest trends en kwam uit zichzelf met goede, slimme ideetjes aanzetten. Uiteindelijk kwam de badkamer flink boven haar budget uit, dus hebben ze samen lopen schrappen en voor andere materialen gekozen zodat we op een bedrag uitkwamen waar ze tevreden mee was.

Voor sommige mensen is een badkamer gewoon een plek waar je je tanden poetst en je onder de douche springt, maar Serena wilde echt een sanctuary creëren; een plekje waar ze zich terug kan trekken om lekker te ontspannen en helemaal tot rust te komen. Ik wilde een badkamer met een clean en luxueuze uitstraling, zoals de badkamer van een hotel, maar ik wilde dat het er ook knus en gezellig zou zijn met een tropische touch.

En die tropische touch komt niet alleen door de combinatie van donker hout met strakke tegels en kiezelsteentjes, ook de planten zorgen hier natuurlijk voor. Nu is een badkamer misschien niet de eerste plek waar je aan denkt om een stel planten neer te zetten, maar Serena kan het jullie écht aanbevelen. Planten hebben een luchtzuiverende werking, zorgen voor meer zuurstof in de ruimte en… zorgen meteen voor een instant vakantiegevoel! En zo ziet zij haar badkamer ook, als een klein stukje vakantie, maar dan in eigen huis.

Van Manen Badkamers - Planten

Ook de wastafel vind Serena prachtig, zo met dat donkere hout en de frisse, lichte tegels, het zorgt voor een mooi contrast. De kommen zijn lekker speels, en meer Bali style dan bijvoorbeeld één grote wastafel. Ze heeft nog lang getwijfeld waarvoor ze zou gaan, maar ze vond het uiteindelijk een fijn idee om nog spulletjes naast de waskommen te kunnen leggen, zoals een toilettas, dus heeft ze daarvoor gekozen. Het badkamermeubel bevat 2 grote lades: in de bovenste lade liggen allerlei haarproducten en skincare, wattenschijfjes, wattenstaafjes en deodorant. In de onderste lade liggen föhns, een stijltang, voorraad (tandpasta, scheermesjes, back-up douchegel en shampoo) en washandjes en handdoeken.

Naast het badkamermeubel bevindt zich de douchecabine, die bestaat uit een heerlijke stortdouche. Echt heerlijk douchen zo, net alsof je onder een waterval staat. De cabine is niet supergroot, maar ook niet klein, en in elk geval groot genoeg om met zijn tweeën onder te staan. Als ze zich even snel wilt afspoelen, en haar haren niet nat wil maken, gebruikt ze het kleine douchekopje aan de wand. Ook in de douchecabine zit een nisje en daarin zijn alle everyday spulletjes uitgestald.

Badkamer Houten
Badkamer Houten
Van Manen Badkamers - Nis is de douche
Van Manen Badkamers - Serena Verbon

Is een vrijstaand bad jouw droom?

Bij de verbouwing van een badkamer is meestal één van de eerste vragen die je jezelf stelt: neem ik wel of geen bad? Kies je er voor om een bad te plaatsen, dan heb je nog steeds de keuze uit 101 verschillende soorten baden. Zo kan je je bad laten inbouwen, of je kiest voor een meer luxere uitstraling met een vrijstaand bad.
Vrijstaand bad

Ligbaden zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo heb je niet alleen de keuze uit inbouwbaden, hoekbaden, massagebaden en vrijstaande ligbaden, maar ook uit verschillende materialen. Het materiaal heeft namelijk een grote invloed op de uitstraling van het bad. Acryl is een populair materiaal in de badkamer. Acryl is een soort kunststof dat aangenaam warm aanvoelt en een glad oppervlak heeft. Hierdoor zijn ligbaden van acryl heel eenvoudig schoon te houden en te onderhouden, het vuil kan zich namelijk nauwelijks aan het bad hechten. Een ander voordeel van het materiaal is dat het acryl ervoor zorgt dat het water in het bad langer warm houdt.

decorpad com
Cococozy com
Vrijstaand bad
Wanneer de badkamer een ietwat saaie uitstraling heeft dan kan het een goede keuze zijn om een blikvanger toe te voegen aan de ruimte. Op deze manier zorg je ervoor dat je met meer plezier de badkamer zult gebruiken. Vrijstaande baden staan bekend als eyecatcher en kunnen een groot verschil maken in de badkamer. Bij de verbouwing van de badkamer is het dus een goede keuze om te overwegen om een vrijstaand ligbad toe te voegen!
Vrijstaande baden zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en formaten. Zo kun je eenvoudig een klassieke stijl benadrukken door te kiezen voor een vrijstaand ligbad op pootjes, maar er zijn ook verschillende vrijstaande ligbaden verkrijgbaar met een modern design. Deze ligbaden staan niet per se op pootjes, maar kunnen wel op iedere denkbare plek in de badkamer geplaatst worden. Het voordeel van een vrijstaand bad in de badkamer is dat je verzekerd bent van een exclusieve uitstraling. Daarnaast ben je niet gebonden aan een specifieke plaats waar het bad geplaatst moet worden en kun je dus de gehele ruimte volledig naar wens inrichten.
hetmoonhuis blogspot nl
Ligbaden waren vroeger alleen in de badkamers van rijke mensen terug te vinden. Deze baden hadden een vrijstaand design en klassieke uitstraling om de luxe van het sanitair extra te benadrukken. Later werden de ligbaden tegen de muur geplaatst en nog later werd het zelfs mogelijk om de badkuip volledig in te bouwen. Met een inbouwbad kan het ligbad volledig worden opgenomen in de stijl van de badkamer, waarbij de zijkanten bijvoorbeeld betegeld worden in dezelfde stijl als de badkamertegels op de wanden.
Vrijstaand bad
Vrijstaand bad
domainehome com

Nog even over marmer…

We hebben het er graag over én het mag weer dus waarom niet??

Marmer past uitstekend in de badkamer. Het wordt geassocieerd met luxe en comfort en tovert zelfs de kleinste ruimte om tot een paleis. Marmer voelt zeer zacht aan waardoor het perfect thuishoort in de badkamer.

Marmer past ook heel goed in een moderne woning en geeft je interieur een fantastische en warme uitstraling. Het klassieke materiaal heeft een ware comeback gemaakt. In de badkamer, in de keuken, in de woonkamer. Je ziet marmer overal terugkomen.

Marmer badkamertegels
Marmer badkamertegels

In een badkamer wordt vaak gebruik gemaakt van wit marmer. Het heeft een natuurlijke, zachte uitstraling.  Witte marmer kan zowel gebruik worden in een moderne als in een traditionele badkamer. Een marmeren vloer kan gecombineerd worden met vloerverwarming waardoor het extra comfortabel aanvoelt.

Wat zo bijzonder aan marmer is, is het levendige karakter dat zowel past in een klassiek interieur als in een moderne en strakke omgeving. Bovendien is het erg praktisch, want het is makkelijk schoon te maken en te onderhouden.

Marmer badkamertegels
Marmer badkamertegels Barneveld
Photo © Tony Powell. Waterworks Georgetown Showroom. March 27, 2015

Marmeren badkamers met een donkere kleur voelen vaak direct huiselijk aan. Het is mooi in combinatie met het witte marmer, maar ook zwart marmer is helemaal van deze tijd en geeft je interieur direct een haast koninklijke uitstraling.

Marmer badkamertegels

De opbouw kom is helemaal terug!

Opbouwkommen zijn niet alleen geschikt voor de klassieke badkamer, maar ook zeker voor de nieuwe design badkamer. Opbouwkommen geven je badkamermeubel een luxe uitstraling.

Waar wastafels eerder en nog steeds voornamelijk worden ingebouwd in een badmeubel, zien we dat er steeds vaker gekozen wordt voor een opbouw wastafel. Dit houdt in dat de wastafel een op zichzelf staand element vormt en bijvoorbeeld op het badkamermeubel geplaatst wordt. Natuurlijk kan een waskom ook op een plank geplaatst worden. In alle gevallen ben je ervan verzekerd dat de waskom opvalt als blikvanger in de badkamer. En het heeft veel voordelen:

opzetkom-stone-blog
thebalux-opbouwkom

Lastig schoon maken? Helemaal niet!

Natuurlijk is het afhankelijk van welk materiaal de wastafel gemaakt is, maar vaak zijn opbouw wastafels uitgevoerd met een naadloos binnenwerk. Dit zorgt ervoor dat je de waskom eenvoudig schoon kunt maken. Het vuil zal zich niet ophopen in naden, waardoor het simpelweg schoonhouden met een doekje al voldoende is om de wastafel schoon te houden.

stome-opbouwkom-blog

Enorm veel keus

Doordat de opbouw kommen steeds populairder worden, wordt de keuze steeds groter. De wastafels en kommen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in heel veel verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende soorten natuursteen, composiet, graniet maar ook van keramiek. Daarnaast zijn de vormen en stijlen waarin de waskom ook uiteenlopend, wat ervoor zorgt dat er voor ieders wens een type wastafel te vinden is die past bij de badkamer.

opzetkom-blog
luca-toilet-opzetkom
blog-opbouwkom

De natuurlijke badkamers
Tegenwoordig is het niet meer weg te denken in de inrichting in je huis.En waar hebben we het dan over?
Over de “natuurlijke tinten’’.Mensen halen buiten naar binnen, maar hoe pas je dit nou toe in je badkamer?

Fris hout
Allereerst ‘Hout’. Hout staat voor een nieuw en fris begin. Het staat voor groei, expansie en creativiteit. En nou juist het laatste ‘de creativiteit’ kan je heel leuk toe passen in de badkamer.
Wat dacht je bijvoorbeeld van een houten plank als wastafelblad? Dit geeft een rustige en natuurlijke sfeer. Je kunt natuurlijk ook je houten planken terug laten komen in een nis. Dit geeft een eenheid en dus rust in je badkamer.

Natuurlijke badkamer Barneveld
Houten plank in de badkamer
Natuurlijke badkamer Barneveld

Groen is fijn!
Voor de groene fans onder ons zijn er ook hele mooie planten voor in de badkamer. Heb jij daar wel eens aan gedacht? Een mooie plant is bijvoorbeeld de ‘krulvaren’ dit geeft een wat speelse touch in je badkamer. Wil je een wat zachte en lieflijke uitstraling? Kies dan bijvoorbeeld voor de ‘Venus haar’
Als je naar planten gaat kijken in de winkel denk er dan aan dat ze tegen schaduw kunnen. Meestal komt er weinig licht in de badkamer. Ook houden deze planten erg van luchtvochtige ruimtes, ideaal voor de badkamer dus!

Als laatste onderdeel van deze Blog gaan we het hebben over natuursteen. Natuursteen heb je in verschillende varianten, vormen en maten. Bijvoorbeeld de natuurstenen opbouwkommen. Deze zijn in strakke vormen verkrijgbaar maar ook in een natuurlijke vorm zoals je hieronder ziet.

Belangrijk bij natuursteen is dat je het goed behandeld. Een natuursteen is poreus en daarom kunnen er snel vlekken ontstaan. Dit kan je voorkomen door het te impregneren, de poriën sluiten en je zal veel langer plezier hebben van dit mooie product.

opbouwkom stone badkamer Barneveld
Natuurlijke badkamer

Bronnen afbeeldingen van boven naar onder:
www.mediapinimg.com  www.domainehome.com www.littlegreenbay.com  www.bycocoon.com www.bhg.com


Geberit laat poep niet meer stinken

 

We doen het allemaal en over de wijze waarop we ermee omgaan, kunnen we geschiedenisboeken volschrijven; poepen. De grote boodschap is zo oud als de mensheid zelf. In de loop der jaren zijn we anders naar onze sanitaire behoeften gaan kijken en is het van een publieke bezigheid een privéaangelegenheid geworden.
Om de toiletgang zo comfortabel en hygiënisch mogelijk te maken, zijn er afgelopen decennia allerlei noviteiten ontwikkeld. Maar wat nog niet gelukt is, is om poep niet te laten stinken. Uit eerder verricht onderzoek door Geberit blijkt, dat we daar tot op de dag van vandaag last van hebben. Mensen ervaren vervelende emoties bij stank, ze schamen zich, vinden het vervelend andermans luchten te ruiken en proberen deze vieze geuren op verschillende manieren te camoufleren. Maar stank hoeft helemaal geen issue meer te zijn. Want al in 2011 introduceerden de Zwitsers de Geberit DuoFresh; het toiletsysteem dat ervoor zorgt dat poep niet meer stinkt.
Geberit duofresh - Van Manen Badkamers Barneveld
Emoties

Stank is niet onhygiënisch en je wordt er ook niet ziek van. Het probleem is dat mensen allemaal vervelende emoties hebben bij stank. Dankzij het DuoFresh toiletsysteem hoef je je niet meer te schamen voor je geur en heb je controle over de geuren in je huis of op het werk.

Stank hoeft niet te stinken
Het DuoFresh toiletsysteem van Geberit zorgt ervoor dat poep niet meer stinkt. Het inbouwreservoir van het toilet bevat een actief filter. Dit filter verwijdert de vieze luchtjes direct uit de wc-pot. De lucht wordt geneutraliseerd en komt geurloos weer in de toiletruimte terecht. Door een toiletblokje achter de bedieningsplaat te doen, heb je bovendien bij elke spoeling fris water. Zo kan je met een gerust hart het toilet achterlaten voor de volgende gebruiker.

1-duofresh-xl-v1
Geberit duofresh
Emoties

Stank is niet onhygiënisch en je wordt er ook niet ziek van. Het probleem is dat mensen allemaal vervelende emoties hebben bij stank. Dankzij het DuoFresh toiletsysteem hoef je je niet meer te schamen voor je geur en heb je controle over de geuren in je huis of op het werk.

Stank hoeft niet te stinken
Het DuoFresh toiletsysteem van Geberit zorgt ervoor dat poep niet meer stinkt. Het inbouwreservoir van het toilet bevat een actief filter. Dit filter verwijdert de vieze luchtjes direct uit de wc-pot. De lucht wordt geneutraliseerd en komt geurloos weer in de toiletruimte terecht. Door een toiletblokje achter de bedieningsplaat te doen, heb je bovendien bij elke spoeling fris water. Zo kan je met een gerust hart het toilet achterlaten voor de volgende gebruiker.

1-duofresh-xl-v1

Campagnevoeren
Om bij meer mensen bekend te maken dat stank niet meer hoeft te stinken, gaat Geberit campagne voeren. In de maanden augustus en september is een radiospot te horen op de belangrijkste Nederlandse radiozenders. Op de 50plus beurs, de vt wonen&design beurs en de Beurs Eigen Huis worden bezoekers tijdens hun toiletmoment geattendeerd op de DuoFresh door toiletvertising. In dezelfde periode draait er een social mediacampagne en is er een winactie. Ook in de sanitairshowrooms wordt er extra aandacht besteed aan deze oplossing.  Alles wordt online ondersteund door de campagne websitewww.stankhoeftniettestinken.nl.

Wil je zelf ook geen last meer hebben van vieze toiletluchtjes? Ga naar de site www.stankhoeftniettestinken.nl.

Stank-hoeft-2

Yes, marmer is terug!

Denk je aan chique, dan denk je aan marmer. Kijk in woonbladen en je ziet niets anders! Marmer is weer helemaal in, maar het kan tamelijk duur zijn. Dus kies daarom voor marmerlook-tegels.

Deze tegels hebben dezelfde exclusieve uitstraling als echt marmer, maar dan voor een lagere prijs. Wat zo bijzonder aan marmer is, is het levendige karakter dat zowel past in een klassiek interieur als in een moderne en strakke omgeving. Bovendien is het erg praktisch, want het is makkelijk schoon te maken en te onderhouden.

 

Marmer wordt voornamelijk gewonnen uit de bergen in het gebied rondom de Middellandse Zee. De gekleurde aders en kristalstructuur zijn kenmerkend voor deze natuursteen. Er zijn verschillende kleuren marmer, de meest voorkomende zijn wit, beige en zwart. Om deze karakteristieke eigenschappen van marmer te benadrukken worden marmeren vloertegels vaker gezoet of gepolijst afgewerkt. Hierdoor krijgt de steen een luxe uitstraling die goed past bij een strak en modern interieur.

Deze mooie tegels staan goed in elke ruimte, van woonkamer tot badkamer, alles zal worden omgetoverd in een waar paleis. De meest bekende soort is calacatta, ook deze is verkrijgbaar als marmerlook, kies bijvoorbeeld de hoogglans vloertegel 80×80 cm. Om zo dicht mogelijk bij echt marmer te blijven is elke tegel uniek qua structuur.


Een groene badkamer

De badkamer is een rustgevende ruimte in huis. De drukte blijft hier buiten en je kan er relaxen en de batterijen opnieuw opladen. De sfeer in de badkamer wordt niet alleen bepaald door de kleur van de tegels, gebruikte materialen, comfort, maar ook door de keuze van accessoires. Planten bijvoorbeeld! De warmte de luchtvochtigheid en het gedempte licht in deze ruimte zorgen voor unieke groeiomstandigheden voor bepaalde planten.

Planten die het goed doen in de badkamer hebben allemaal gemeen dat ze houden van een beetje schaduw, hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. Omdat een badkamer meestal niet erg ruim is, kan je kiezen voor kleinere planten. Vooral tropische planten houden van een vochtige omgeving.

De sansevieria, ook bekend als de slangenplant, is een van gemakkelijkste planten om voor te zorgen en daarvoor de perfecte keuze voor een badkamer. Hij is gek op vochtige, stomerige omgevingen en doet het goed bij weinig licht.

Bamboe doet het ook goed! Plaatst de bamboe in een pot met een kleine laag steentjes en vul deze regelmatig tot halverwege. Voor een extra twist zijn er ook bamboeplanten te vinden die al gevormd zijn in mooie bochten.

De graslelie is ook geschikt voor een vochtige ruimte. Deze hardwerkende huisplant, ook bekend als de spinnenplant, houdt van een middelmatig verlichte kamer en behoeft per week een of twee keer water te krijgen. De plant kan tot 60 cm hoog groeien en heeft lange dunnen bladeren.

Bron: www.lifehacking.nl

 


5 tips om je badkamer groter te doen lijken!

Ben jij, net als heel veel mensen, in het bezit van een kleine badkamer waar je gek wordt van dat hokkerige gevoel? Lees dan gauw verder! Want het is zo fijn om na een lange werkdag even te kunnen relaxen in een fijne badkamer waar je je niet opgesloten voelt omdat het zo klein is.

5 tips van ons voor jou om een kleine badkamer groter te doen lijken.

  1. Gebruik lichte kleuren

Om je badkamer optisch groter te doen lijken is het van belang om lichte kleuren te gebruiken net als in deze Ariadne at Home badkamer. Dit geldt eigenlijk voor iedere ruimte in het huis. Als je voor donkere kleuren kiest, zal de ruimte voor je gevoel kleiner lijken en ga je voor lichte kleuren, dan zal de ruimte een stuk groter ogen. Door de reflectie van het daglicht op lichte wand- en vloertegels lijkt de badkamer groter.

2. Ruimtewinner

Een spiegelkast neemt geen extra ruimte in beslag, maar zorgt wel voor opbergruimte. Extra fijn: een spiegelkast laat uw badkamer ruimer ogen. Ga voor het beste effect niet voor een vierkante maar voor een horizontale langwerpige spiegelkast.

3. Twee in één

De bad- en douchecombinatie zorgt ervoor dat u toch kunt badderen in uw badkamer. Plaats wel even een badwand, anders spat het douchewater alle kanten op.

 

4. Grote tegels

Het is beter om grotere tegels te gebruiken in de badkamer. Door het gebruik van grotere tegels zijn er minder voegen zichtbaar. Dit oogt rustiger en dus tegelijkertijd ook ruimer.

5. Douchewand van glas

Wanneer je een stenen douchewand plaats, wordt gelijk je zicht geblokkeerd. Dit zal de ruimte nog kleiner maken. Gebruik als oplossing een glazen douchewand. Daarnaast geeft een inloopdouche ook een ruimtelijker effect dan een douchebak of -cabine.

Bron: www.homedeco.nl en www.badinbeeld.nl


Beton Ciré
Beton Ciré is zeer geschikt voor de badkamer dankzij de hygiënische, slijt- en watervaste eigenschappen.

Beton Ciré is een cementgebonden stucsoort die vele toepassingen kent. De Grieken en Romeinen gebruikten beton vele eeuwen geleden al als basis voor hun bruggen en viaducten. Beton Ciré hecht op vrijwel iedere ondergrond. De veelzijdigheid komt voort uit de volgende eigenschappen: Beton Ciré is een moderne variant op beton die ontstaan is in Frankrijk. Beton Ciré is Frans voor ‘gewreven beton’. Het is uitermate geschikt voor badkamers. Het is zelfs mogelijk om het in de douche. Dit komt door de volgende eigenschappen:

Watervast
Dankzij de unieke samenstelling en afwerking is het zeer sterk en bovendien watervast. Dankzij deze combinatie zijn er vele mogelijkheden en wordt Beton Ciré steeds vaker toegepast in badkamers en keukens. Raadzaam is om te vermijden dat er plekken ontstaan waar langere tijd water op blijft staan. Water, in combinatie met zeephoudende producten, kan na langere tijd ingewerkt te hebben de beschermingslaag aantasten.

Slijtvast
Beton Ciré is een sterke, slijtvaste stuc die vanwege de cementbasis duurzamer is dan stucwerk op kalkbasis. Om er voor te zorgen dat het krasbestendig en water- en vuilwerend is wordt er een coating aangebracht. Dankzij de coating is Beton Ciré zelfs geschikt in de keuken als aanrechtblad of in de badkamer als badmeubel. Deze coating zorgt er voor dat het stucwerk tot wel 16 uur lang beschermd is tegen o.a. aceton, thee, koffie en wijn. Traditionele aanrechtbladen zijn doorgaans gevoeliger voor dergelijke invloeden.

Naadloos
Beton Ciré is watervast, slijtvast en heeft in tegenstelling tot tegels geen voegen. In de douche is dit een enorm pluspunt. Er zijn namelijk geen voegen die vochtig blijven en gevoelig zijn voor schimmels. De muren zijn makkelijk af te nemen en schimmel wordt geen kans gegeven.

Hygiënisch
Bacteriën en schimmels kunnen moeilijk hechten op het oppervlakte van Beton Ciré. Het is namelijk een alkalische wandafwerking. Dat houdt in dat het van zichzelf al schimmelwerend is en bacteriën zullen zich hier niet thuis voelen. Dit maakt van Beton Ciré een uiterst hygiënische afwerking voor uw badkamer. Een bijkomend voordeel is dat u geen last meer heeft van schadelijke restproducten van de gebruikelijke schoonmaakproducten.

 

Benieuwd hoe dit er in het echt uitziet? Kom langs in de showroom en bekijk de voorbeelden. We helpen u graag!