Met een natuurstenen tegelvloer in de badkamer verkrijg je een warme uitstraling. Door de natuurlijke tekening in de natuursteen tegels, verkrijg je altijd een uniek en tijdloos resultaat. Afhankelijk van de soort natuursteen, kan je kiezen voor verschillende kleuren en afwerkingen.

Soorten natuursteen

donkergekleurde natuursteen tegels

Hardsteen
Hardsteen is een soort kalksteen met een typische blauwgrijze kleur. De kleur van hardsteen wordt bepaald door de hoeveelheid plantaardige resten (koolstof) die in het steen aanwezig is. Hardsteen is bijzonder hard en de dichtheid van het materiaal is ook erg groot, waardoor het ook wel bekend staat als ‘petit granit’.

Graniet
Graniet is een gesteente dat bestaat uit kwarts, veldspaten en mica’s. De verhoudingen van de verschillende stoffen kan verschillen, maar kwarts komt over het algemeen veruit het meeste voor in graniet. Graniet is te herkennen aan de typische korrelstructuur. Graniet komt over de hele wereld voor in uiteenlopende kleuren

Marmer
Marmer wordt ook wel de mooiste natuursteensoort genoemd. Deze natuursteen is uitzonderlijk hard, maar is ook goed te bewerken. Marmer kan wit zijn, maar ook roze of crème kleurig marmer is verkrijgbaar. Als natuursteen tegel is marmer erg mooi, maar ook kwetsbaar voor krassen, vlekken en slijtage.

Stijlvolle badkamers met natuursteen

Met natuursteen vloertegels in de badkamer verkrijg je een stijlvolle, unieke vloer met een natuurlijke uitstraling. Natuursteen leent zich uitstekend voor een klassieke of landelijke badkamer. Door natuursteen te gebruiken in de badkamer verkrijgt het geheel een luxe uitstraling. Bovendien zijn de natuursteen tegels ook goed te combineren met tegels van andere materialen. 

Natuursteen valt ook goed te combineren met andere natuurlijke materialen, zoals houten badkamermeubels of mooie, stenen wasbakken. Door voor natuursteen tegels te kiezen verkrijg je een badkamer met de uitstraling van een wellness.

natuursteen tegelvloer ruime badkamer

Onderhoud van natuursteen tegels

In onze badkamer showroom in Barneveld vind je meer dan 800m2 aan inspiratie voor jouw badkamer, maar onze tegels kan je natuurlijk ook in de hal, keuken of woonkamer plaatsen. In onze showroom kun je een aantal soorten natuursteen met eigen ogen bekijken. 

Het Nederlandse Michel Oprey & Bleisterveld heeft ook een mooi aanbod natuursteen tegels van uitzonderlijke kwaliteit. In Nederland zijn er slechts 2 locaties waar de mooiste soorten natuursteen te bewonderen zijn. In onze badkamer showroom vertellen wij je graag meer over de mogelijkheden.

Natuurstenen vloertegels zijn echter niet onderhoudsvrij. Door de poreuze natuur zul je deze goed moeten behandelen met een impregneermiddel zodat deze bestand zijn tegen vocht. Wil je toch deze look zonder het gedoe? Dan zijn keramieken tegels met een natuurstenen look een goede optie.