We hebben niet altijd de luxe om gebruik te maken van een grote ruimte bij het inrichten van de badkamer. Maar hoe haal je nou het meeste uit een kleine badkamer? 

Door verschillende ideeën uit te proberen gaan we op zoek naar de meest ruimtelijke opstelling.

Kleine badkamer groter laten lijken

Ook al is de ruimte waarmee je werkt niet heel groot, er zijn wel trucjes die je kunt gebruiken om de de badkamer ruimtelijker te laten lijken.

Maak bijvoorbeeld gebruik van een grote spiegel aan de wand. Dit zal het doen lijken alsof de ruimte twee keer zo groot is. Het is ook verstandig om gebruik te maken van voldoende licht, en met voorkeur natuurlijk licht. 

Met de keuze van de tegels kun je ook veel impact maken op hoe groot de ruimte oogt. Door gebruik te maken van grote tegels zorg je ervoor dat je minder voegen hebt waardoor de vloer en wand minder druk, en daarmee ruimer ogen.

Kleine landelijke badkamer met houten kruk en badkuip

Het ontwerpen van een kleine badkamer

Bij een kleine badkamer is het belangrijk dat er een goede tekening wordt gemaakt. Onze adviseurs maken samen met u een 3D tekening. Door de badkamer in 3D te maken vinden we vaak verborgen ruimte in de kleine badkamer. Hierdoor kunnen we u badkamer optimaal inrichten. Belangrijke uitgangspunten zijn gebruiksvriendelijkheid en opbergruimte. Dit alles gecombineerd met de kwaliteit van onze merken en de service die u van ons gewend bent.

De badkamer heeft niet altijd de grootste oppervlakte in het huis. Het is onze kracht om optimaal gebruik te maken van de ruimte die beschikbaar is. De combinatie van badderen, toiletgebruik en douchen wordt gebruiksvriendelijk verwerkt in uw kleine badkamer. Ook op een klein oppervlak creëert Van Manen Badkamers een echte rustplek.

Ook in onze showroom in Barneveld hebben wij enkele kleine badkamers opgenomen. Al onze badkamers zijn vernoemd naar een rivier. Op deze manier kunt u ze eenvoudig terug vinden in onze showroom!

kleine badkamer met wasmachine

Ter inspiratie

bekijk alle badkamers
Joni

‘Ik ga graag met u op zoek naar uw stijl en kleur.’


Joni van Ginkel

maak een afspraak